Иман Калиф, която предизвика световен скандал с участието си в женския боксов турнир на Олимпийските игри в Париж, въпреки наличието на биологични доказателства, че не е жена, предприе новака атака срещу милиардера Илон Мъск. Припомняме, че Калиф стана олимпийска шампионка във френската столица и донесе на Алжир историческо първо злато в женския бокс.

„Илон Мъск беше един от първите, които ме нападнаха в огромната атака срещу мен, след като публикува видео, което по-късно беше разпространено“, заяви боксьорката в интервю за френското издание „Clique”.

Алжирката говори за видео, което първо беше качено в социалната мрежа „Х“ (бивш „Туитър“) от американския плувец Райли Гейнс и придружено с коментар: „Мъжете нямат място в женския спорт“. Илон Мъск само сподели публикацията и написа: „Абсолютно“.

„Мразят ме, тъй като не ме познават. Дори не разбирам защо се води тази атака, която е жестока спрямо мен, семейството ми и майка ми. По време на Олимпийските игри майка ми Насрия всеки ден беше в болница, тъй като кампанията срещу мен ѝ се отрази“, призна Калиф.

„Атаката срещу мен беше мощна. Нямах търпение да свърши Олимпиадата и всичко да приключи. Още след първата ми победа имаше огромен отзвук от политици, известни спортисти и световни звезди. Илон Мъск, Доналд Тръмп и други ме нападнаха. Това много ме нарани. Не мога да ви опиша колко ме беше страх“, допълни 25-годишната олимпийска шампионка.

„Не разбирам поведението на хората. Бог е моят водач. Аз съм отдадена мюсюлманка и арабка и затова успях да мина през всичко това. Благодаря на Бог, че устоях. Благодаря и на психиатрите, които ми помогнаха. Благодарна съм на целия арабски свят и на Алжир, че познават истинската Иман Калиф, нейната женственост, кураж и отдаденост. Надявам се, че в бъдеще ще бъда по-силна и ще се бия на ринга с по-голяма мотивация“, заяви Иман Калиф.

Както е известно, олимпийската шампионка заведе съдебно дело заради кибер тормоз след атаките срещу нея в социалните мрежи. Жалбата обаче не е подадена срещу определена личност като Илон Мъск, Доналд Тръмп или Джей Кей Роулинг, а срещу социалната мрежа „Х“.