Аржентина и Германия ще разчистват стари сметки в тазвечершния финал на Световното първенство по футбол в Бразилия. Двата тима излизат от 22:00 часа на "Маракана" под ръководството на италианеца Никола Рицоли. 
 
Докато местните фенове се чудят кого да подкрепят - отбора, победил ги със 7:1 или вечния съперник, привържениците на Аржентина и Германия си спомниха финалите през 1986 и 1990 година. 
 
Мондиалите в Мексико и Италия ще останат завинаги в сърцата на аржентинци и германци, които тази вечер чакат трети епизод от битката за Световната титла между двата тима. 
 
Всичко започва на 29 юни 1986 година на стадион "Ацтека" в Мексико, където 114 хиляди зрители гледат победата на "гаучосите" с 3:2. 
 
Хосе Браун бележи за аржентинците през първата част, а Хорхе Валдано прави авансът им 2:0 в 56-ата минута. Западна Германия обаче се изправя и успява да изравни с два гола за седем минути. Карл-Хайнц Румениге намалява в 74-ата, а Руди Фьолер успява да изравни в 81-ата. Драмата настъпва три минути след гола на Фьолер, когато Хосе Луис Буручага вкарва трети гол във вратата на Тони Шумахер и носи победата на "гаучосите". 
 
 
Германците не чакат дълго и на следващото световно първенство отново се изправят срещу Аржентина на финал. Този път срещата не изобилства от голове и драматични обрати, а ще се запомни с късен гол от дузпа на Андреас Бреме. Защитникът бележи в 85-ата минута и успява да детронира шампиона.