Германия ликува срещу Франция, побеждавайки с 1:0 след гола на Матс Хумелс в 7-ата минута. Попадението обаче беше спорно, тъй като останаха съмнения, че защитникът на Бундестима избутва Рафаел Варан в спора за топката, която засече с глава и оплете в мрежата на "петлите". Това се оказа достатъчно за немците да се класират на 1/2-финала на Световното в Бразилия, където очакват домакините или Колумбия.

В срещата на "Маракана" между Германия и Франция имаше и други спорни ситуации. На два пъти преди почивката възпитаниците на Йоахим Льов изразиха претенции за дузпа, но аржентинският рефер Нестор Питана оставаше безмълвен. В 24-ата минута Мирослав Клозе падна в наказателното поле на противника, претендирайки, че Дебюши го е фаулирал. В 33-ата пък Томас Мюлер също поиска дузпа, като и при тази ситуация Питана беше безмълвен.

Второто полувреме започна с претенции на Франция за дузпа, след като Швайнщайгер подпря отзад застаналия с гръб към вратата Антоан Гризман, но съдията замълча и в тази ситуация.

Любопитни факти след победата на Германия:

* Германия стана първият отбор в историята, стигнал полуфинал на световно първенство за четвърти път поред.

* Това е и общо 13-и път, в който Бундестимът влиза в Топ 4 на Мондиал. В предишните три световни първенства обаче немците не успяха да стигнат до титлата.

* Преди гола на Матс Хумелс последните 7 попадения на Световното в Бразилия бяха вкарани все в продълженията на мачовете, в които спорът не беше излъчен в редовното време.









ГОЛЪТ
0:1 Матс Хумелс (13)