Белгия стигна до сблъсък с Аржентина на 1/4-финалите на Световното в Бразилия, след като в ранните часове на днешния ден ликува над САЩ. Селекцията на Марк Вилмотс стигна до успеха с 2:1 след продължения. Редовното време завърши 0:0. В началото на първото полувреме на терена за "червените дяволи" се появи Ромелу Лукаку, който направи разликата. Звездата, собственост на Челси, а сега отдаден под наем на Евертън, асистира на Кевин де Бруйне за 1:0 в 92-ата минута, а в 105-ата самият Лукаку удвои на 2:0. Американците имаха сили само за почетно попадение. Вкара го Джулиън Грийн в 107-ата минута.

Вратарят на янките Тим Хауърд привлече вниманието с блестящите си намеси, но въпреки това те не бяха достатъчни за продължаването на тима му напред. Стражът на Евертън беше като котка под рамката в снощния интригуващ сблъсък и напълно заслужено спечели приза Играч на мача.

Белгия се класира на 1/4-финал на световното първенство за първи път от 1986 година, когато дори игра полуфинал и остана на четвърто място. "Червените дяволи" не успяха да се класират за последните две световни - през 2006 и 2010 година, но сега правят фурор по терените в Бразилия.

РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ НА МАЧА:




1:0 Де Бруйне (93)

2:0 Ромелу Лукаку (105)

2:1 Джулиън Грийн (107)