Звездата на бразилския национален отбор е готов да се превърне в голямата звезда на предстоящото световно първенство по футбол в родината му Бразилия от 12 юни до 13 юли. Нападателят не се притеснява от голямото напрежение и вярва, че ще може да се справи с него. Селесао открива турнира утре срещу Хърватия в мач от група „А”, започващ от 23:00 часа българско време в Сао Пауло.

„Ако сега кажа, че се чувствам страхотно, ще излъжа. Естествено, че съм нервен. Надявам се, че ще се справя с тази нервност. За мен това не е товар. Обичам напрежението. Най-голямата ми мечта е да спечеля световната титла у дома с бразилската публика зад гърба ми. Подготвен съм да бъда звездата на турнира”, допълни нападателят, върху чиито рамене ще падне най-голямата отговорност за представянето на Селесао на предстоящия домашен Мондиал 2014.

Неймар се изказа доста ласкаво за някои от германските национали и похвали специално Бастиан Швайнщайгер преди старта на световното първенство по футбол.

„Мирослав Клозе, Томас Мюлер и Швайнщайгер за мен са сред най-добрите в света. Преди всичко към Швайнщайгер имам голям респект. Бастиан Швайнщайгер е един от най-добрите играчи, които някога съм виждал. Той има страхотен поглед и затова има такова голямо присъствие на терена. Неговите подавания са превъзходни. По него биха могли да се ориентират толкова много играч, включително и аз”, сподели Неймар.