Бразилия записа още една историческа загуба след катастрофалното 1:7 от Германия в полуфинала на домашния Мондиал 2014. Селесао падна и от Холандия, но само с 0:3 в срещата за третото място.

На стадион “Насионал Мане Гаринча” в столицата Бразилия, пред своите фенове Тиаго Силва и компания инкасираха три попадения и така „златистите” завършиха турнира с 14 попадения, което си е подобрен антирекорд с цели 3 гола. През 1938 година Бразилия си тръгва от световното първенство във Франция с 11 получени гола. "Кариоките" допуснаха гол №100 на световни първенства. Попадението на Робин ван Перси от дузпа в третата минута беше юбилейно във вратата на съперника.

Освен това „кариоките” записаха второ поредно поражение в официален мач, което се случва за първи път от 74 години. За последно Бразилия загуби две срещи на своя територия през 1940 година, когато отстъпва с 0:3 от Аржентина през февруари, а март същата година пада с 3:4 от Уругвай.

Най-тежкото поражение в историята на Бразилия бе записано срещу Бундестима в Бело Оризонте преди четири дни. Загубата от Бундестима в официален мач за домакините пред своя публика след 39 години и 66 мача.

Мачът с “лалетата” изравни загубата с 0:3 от Франция във финала в Париж 1998 година, която до преди няколко дни бе най-голямата за “златистите” на такъв форум.