Контузиите продължават да тормозят националните селекционери на страните, които ще участват на Световното в Бразилия. До момента имена като Радамел Фалкао, Франк Рибери, Роман Широков и Марко Ройс отпаднаха от Мондиала.

Проблеми с контузии се стовариха върху главите на селекционерите на Нигерия и Белгия.

Съотборникът на Димитър Бербатов в Монако Ува Ешиежиле ще пропусне най-големия футболен форум, след като получи контузия. Нигерийският защитник е със скъсан мускул след контролата със САЩ (1:2) и няма да бъде на разположение на селекционера Стивън Кеши. На негово място е повикан Ежике Узоени от френския Рен.

Контролата между Белгия и Тунис (1:0) пък спря сърцата на привържениците на "червените дяволи", след като един от най-добрите футболисти на белгийците Ромелу Лукаку получи сериозен удар и трябваше да напусне игра преждевременно.

Голмайсторът на Евертън, който вкара четири гола в последните си две срещи с екипа на Белгия, се появи на терена в 62-ата минута на срещата, но напусна малко по-късно с подутина на крака и охлузване.

"Ромелу има проблеми дори с ходенето в момента. Кракът му е охлузен и много подут. Въпреки това смятам, че ще почива три-четири дни и след това ще може да тренира без проблеми", заяви селекционерът на Белгия Марк Вилмотс.