Подалият оставка селекционерът на Италия Чезаре Прандели очаквано остана разочарован от отпадането от световното първенство в Бразилия след загубата от Уругвай (0:1) в последния мач на тима от група „D”. Специалистът обвини за поражението мексиканския съдия Марко Родригес.

“Абсурдно е да останем с десет човека в мач, като този. Когато се бориш за всяка топка може да има някой фаул в повече, но аз не видях такъв, който е за директен червен картон. Този червен картон промени срещата, както и този, който беше спестен на Луис Суарес. Не видях ухапването на Суарес, но видях белезите на Джорджо Киелини от зъбите му”, сподели Прандели след мача в Натал.

“Италия изигра един добър мач. Много слаб втори, а в третия двубой се борихме до последния съдийски сигнал. Уругвай нямаше удар в нашата врата, затова е тежко да напуснем по този начин. Поемам си моята отговорност, за подготовката, решенията и смените. Във футбола трябва да можеш да приемаш загубите, когато те идват поради твои грешки”, допълни селекционерът на „скуадра адзура”.

„Подготовката беше тежка и още чувствахме умора, но не е лесно да играем при тези условия. Ние сме единствения тим играл в Манаус и два пъти от един часа на обяд. Но няма нужда да се оправдаваме с тези неща. Балотели? Не се знае кога е нервен и кога е спокоен. Смених го на почивката, тъй като имах страх, че ще останем с 10 души. Нашият футбол не създава играчи, които да играят на високи обороти. Така трябва да се опиташ да измислиш нещо различно. Срещу Англия се получи, но срещу другите отбори не”, завърши Прандели.