Легендарният нападател на Испания и Реал (Мадрид) Раул сподели, че германският национален тим е „убийствено ефективен”, но му липсва „убиец в пеналта”, визирайки играчи като Юрген Клинсман и Руди Фьолер. Селекционерът на Германия Йоахим Льов използва на Мондиал 2014 в Бразилия в повечето мачове схема без типичен централен нападател, с чиято функция най-често е нагърбван Томас Мюлер. Тази вечер Бундестимът излиза срещу домакините от Бразилия в първия полуфинал на Световното. Двубоят в Бело Оризонте започва в 23:00 часа българско време.

„Германия показа срещу Франция, че може да бъде убийствено ефективна. Халфовете наложиха контрол в ранна фаза и не го изпуснаха до края на мача. Това, което според мен липсва на този тим, е убиец в пеналта от типа на Юрген Клинсман или Руди Фьолер”, коментира Раул.

"Клозе е сред най-великите играчи на световни първенства. Няма как да не го уважаваме, той е водещият реализатор в историята на мондиалите. Клозе обаче е на 36 години и не можем да очакваме от него да е толкова ефективен, колкото беше преди години", добави испанецът, който не пропусна да анализира и ситуацията в бразилския лагер.

„Сколари има сериозни главоболия. Фред и Хълк не са в оптимална форма и това е проблем. Дори докато Неймар беше на терена, головете за Бразилия ги вкарваха защитници”, завърши Раул.