Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари беше до болка откровен на пресконференцията след победата над Колумбия, която класира "селесао" на полуфинал срещу Германия на Мондиал 2014.

"Загубихме Неймар. Той е в клиника. Има болки в долната част на гърба и плачеше от страданието. Според нашия лекар е очевидно, че той не може да се върне. Надявам се да се оправи все пак. Той е млад, има енергия в него и би било хубаво да се възстанови за два-три, но не вярвам. По-скоро оставаме без него за полуфинала срещу Германия.

С отсъствието и на Тиаго Силва нещата стават много трудни. Но не трябва да мислим за това сега. Разговарях с играчите за поведението им през второто полуверем. След 2:0 те искаха да вкарат трети и четвърти гол. Не сме показали, че можем да вкараме три или четири гола досега. Радвам се, че запазиха концентрация и не изпуснаха победата. Доволен съм от момчетата. Работим заедно от 1,5 г.

Никой не вярваше в нашия отбор. Само преди десет дни мнозина се съмняваха, че въобще ще играем на 1/8-финал. Сега трябва да продължим. Предстои тежък мач, но ние ззнаем какво трябва да направим", каза Сколари, който беше придружен от Давид Луиш. След пресконференцията селекционерът получи целувка от Луиш, която е напомняла на това как син целува баща си.