Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари не подаде оставка въпреки играта на тима и загубата с 0:3 от Холандия в мача за третото място на Световното първенство. Големия Фил понесе унищожителни критики след 1:7 от Германия на полуфинала, а нова порция такива се стовари след безидейната игра на "селесао" срещу "лалетата". Очакванията бяха специалистът да подаде оставка и да напусне поста си. Сколари обаче заяви, че този въпрос трябва да бъде адресиран към бразилската федерация.

"Президентът Хосе Мария Марин трябва да реши. Аз ще трябва да му подготвя един рапорт за представянето ни, ще направим анализ и ще решим какво да бъде направено. Не смятам, че трябва да бъдем черногледи. Бразилия остана извън топ 4 през 2006 и 2010 г. Това поколение не е провал", каза Сколари на пресконференцията след срещата с Холандия.

Голямата звезда на Бразилия Неймар пък реши да покаже своята подкрепа към Сколари и нахлу на брифинга. Той се прегърна със селекционера и го целуна, показвайки, че стои зад него въпреки катастрофата на Мондиала.