Селекционерът на Хърватия Нико Ковач логично изригна след загубата в мача на откриването от Бразилия с 1:3. Японският съдия Юичи Нишимура даде пресилена дузпа за домакините при 1:1, а Неймар направи 2:1. Реферът допусна и други грешки, помагайки на бразилците.

"Ако това е дузпа, не трябва повече да играем футбол. Нека да играем баскетбол. Това е срамно. Работим усилено, стигаме до световното първенство, а след това идва съдия, който не е достоен за мачове от подобен ранг. Разочарован съм. Имах чувството, че този съдия свири по едни правила за нас и по съвсем други за Бразилия. Няма никакъв смисъл да се играе, тъй като това е позор. Логото на ФИФА демонстрира респект, респект и за двата тима. Какъв странен ден. Ако ние продължаваме така, ще настане цирк", заяви Ковач.

"Оставихме не добро, а отлично впечатление. Преди мача знаехме какво да направим срещу Бразилия и го направихме. Бяхме готови да издържим и до края на полувремето. Гордея се с момчетата, които защитават нашите цветове", допълни хърватският селекционер.

"Ние дойдохме под натиск, но съм доволен и от двете полувремена. Можем ли да повторим такъв мач срещу Мексико и Камерун?! Сигурен съм, че можем. Мисля, че дори имаше дузпа срещу Олич, която не бе дадена. Играчите са паднали духом, но съвсем скоро ще бъдат по-добре. С тази игра имаме място в елимининациите", завърши Нико Ковач./БЛИЦ