Уругвай победи Италия с 1:0 в мач от Група „D” на Мондиал 2014 и се класира за 1/8-финалите за сметка на „скуадра адзура“. Победият гол беше реализиран от капитана Диего Годин. Клаудио Маркизио беше изгонен от игра, а Луис Суарес ухапа Клаудио Маркизио.
 
* Уругвай за втори път се класира за елиминационната фаза на две поредни световни първенство. Преди това „селесте“ беше постигал това през 1986 и 1990 г. През 1990 година начело на тима също беше Оскар Табарес.
* Италия не успя да се класира за елиминационната фаза на второ поредно първенство за втори път в историята си. Преди това „адзурите“ записаха такова постижение през 1962 и 1966 г.
* Уругвай за първи път победи Италия на голям турнир. Предишните случаи бяха 0:0 на Мондиал'70, 0:2 на Мондиал'90 и 2:2 (2:3 след дузпи) на Купата на Конфедерациите през 2013 г.
* В рамките на близо месец Диего Годин вкарва втори решителен гол. Той реализира за Атлетико (Мадрид) при равенството 1:1 като гост на Барселона в последния кръг на Примера дивисион, с което донесе титлата на „дюшекчиите“.
* Освен това Годин стана едва осмият футболист, вкарал гол на финала на КЕШ/ШЛ и последвалото го световно първенство. За последно това стори Раул през 2002 г.
* Клаудио Маркизио е осмият италиански национал, който получава червен картон на световно първенство. В историята на мондиалите само три тима имат повече червени картони от „адзурите“ - Уругвай (9), Аржентина (10) и Бразилия (11).