Считаният за най-добър хандбалист в света Никола Карабатич и трима други хандбалисти от тима на Монпелие бяха арестувани след мача с ПСЖ в Париж при акция за разследване на уредени мачове, съобщи АФП.
Иконата на френския хандбал Никола Карабатич и останалите трима хандбалисти бяха отведени с конвой от полицейски коли с включени сирени. Останалите трима хандбалисти са Висем Хмам, Микаел Робен и Примож Прост.

Четиримата хандбалисти са заподозрени, че са уредили мача от 24-тия кръг на френската хандбална лига с Рен, в който Монпелие загуби с 28:31 при коефициент 45 за победа на Рен.

Телевизия "Франс 3" откри, че съпругите и интимните приятелки на заподозрените хандбалисти, както и още няколко служители на хандбалния клуб Монпелие, са заложили в три букмейкърски пункта общо около 5000 евро за загуба на Монпелие, което им е донесло печалба от около 200 000 евро.

Полицейската акция е трябвало да бъде проведена в понеделник в Монпелие, но полицията е решила да ускори случая и е арестувала споменатите хандбалисти в съблекалнята на зала "Пиер дьо Кубертен" в Париж. Случаят против заподозрените е за съмнения в "активна и пасивна корупция, измама и прикриване на измама".