Мачът от малтийското първенство между "българския" Хамрун Спартанс и Валета (2:8) е бил уреден. Това разкритие направи защитникът Адриан Олегов, който е част от тима, воден от Атанас Маринов. В Хамрун играят още Николай Божов, Антон Вергилов, Любомир Витанов и Ангел Йошев. Всички, без последния (б.р. - наказан за този двубой) бяха на терена срещу гранда Валета от първия до последния съдийски сигнал. Олегов обаче твърди, че сънародниците ни нямат вина за получения странен резултат, породяващ съмнения за манипулиране с цел печалба от залози. 

След обвиненията срещу българските футболисти в симулативна игра телефонът на наставника Атанас Маринов, който се споменава и като технически директор в клуба, е изключен. Юношата на ЦСКА Адриан Олегов обаче беше открит за коментар и направи скандални разкрития пред "7 дни спорт".

- Г-н Олегов, може би знаете, че имената ви са в центъра на скандала след последния ви мач?
- Наистина скандал има, но той е вътре в отбора. Няма нищо общо с това, което прочетох в българските медии.

- Те се позовават на местни сайтове и форуми…
- Аз не знам какво пишат тук, но знам каква е истината.

- И каква е тя? Какво всъщност се случи?
- Истината е, че такава буря не съм виждал до момента. Направо ни попиляха. Не знаех какво се случва.

- Валета не е Барселона, за да ви попилее така. Вие ли сте много слаби?
- Да, ние сме много слаб отбор. И така не е само за този мач. Тук се опитваме да играем четиримата българи, които сме на терена. Малтийците са трагедия. Те не се затичват за спорна топка, не се напрягат, ако не им подадеш, се сърдят. И на всичкото отгоре съм сигурен, че мачът с Валета не беше чист.

- За какво говорите?
- Ами трябваше да видите първите голове. Центриране. Вратарят е сам. Скача и лови топката и я хвърля в краката на противников нападател, който е на 3 метра от него и даже не правеше опит да я вземе. Подаде му я, онзи тръгна наляво, а нашият го събори – дузпа. След това противников състезател е на аутлинията почти, няма никакъв шанс за гол от този ъгъл, а нашият вратар излезе, освободи му място и гол… Какво да говорим?

- А вие, като централен защитник, какви ги вършите?
- Аз в Хамрун играя като десен бек.

- Кои от българите бяхте на терена?
- Без Йошев. Той е наказан. Има за четири мача четири картона. Ако не си даваме зор, как се изкарват картони? Вместо да коментират нас, нека си видят местната легенда Грива.

- Говори се, че Коце Маца налива пари в отбора?
- Аз за пръв път чувам такова нещо. Президентът ни се казва Даниел Съливан.

- Говорихте ли с него?
- Да, дойде още на полувремето да ни каже да се стегнем. Извика ни и вчера на разговор. Индивидуален.

- Ти какво му каза?
- Това, което казвам и на вас - местните са трагедия, но той си ги защитава.

- Сега какво очаквате?
- Не знам. Ще видим. Макар че сега опитват да си измият ръцете с нас, а това не е добре. Ние обаче няма да мълчим. Ще си браним имената докрай.