Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” нанесе пореден удар на нелегални букмейкърски пунктове за онлайн залагания. При акция на ГДБОП в Благоевград и Петрич бяха затворени два пункта, които официално работели като заведения.

Нелегалната букмейкърска мрежа, осъществяваща незаконна хазартна дейност в региона, е собственост на Йордан Динов, който през юни 2009 г. беше оправдан по дело за „черно тото“.

Преди месец той изпратил официално писмо до Комисията по хазарта, в което твърдял, че е консултанти на букмейкъри и държи комисията да провери дали си върши законно работатa. Затова антимафиоти, хора от Комисията по хазарта и данъчни се "отбили" в заведенията на фирмата и установили, че вместо консултантски услуги от "Евробет 365" директно организират незаконни залагания в интернет.

В рамките на акцията са иззети 4 компютърни конфигурации, принтери, фишове и други документи. Съставени са актове за провеждане на хазартна дейност без разрешение от Държавната комисия по хазарта.

От МВР смятат, че с тази операция е била пресечена възможността за предстоящото откриване на нови нелегални пунктове в много други градове на страната.