Черно море записа победа и във втората си контрола за деня. След като по-рано днес надиграха с 4:1 Дунав (Русе), следобед “моряците” не срещнаха трудности и срещу Созопол. 

Варненци спечелиха с 4:0 на стадион “Тича” във Варна. Матиас Курьор реализира за 1:0 в 36-ата минута, Велислав Василев в 47-ата покачи на 2:0, за 3:0 вкара Родриго Вилела в 84-ата минута, а в 89-ата Пабло Гарсия оформи крайното 4:0 от дузпа.

И в двете проверки Илиан Илиев използва юноши от школата на клуба, състезаващи се в Елитната група до 19 години.

В 44-ата минута бившият футболист на “моряците” в състава на Созопол Георги Радев получи два поредни жълти картона и бе изгонен. Неговото място обаче бе заето от Петър Кюмюрджиев.

В 47-ата минута Черно море поведе с 2:0, след като Сула получи топката в наказателното поле, задържа я и пусна прецизен пас към Велислав Василев, който от близо не сгреши. В 64-ата минута Сула отправи бомбен удар от дистанция, стражът на Созопол изби, топката попадна в Курьор, който опита с гръб да се завърти и вкара, но вратарят отново записа добра намеса. Веднага след това Вилела от близо стреля, но над вратата. 

В 72-ата минута отново той бе изведен отляво, нахлу в наказателното поле и отправи удар по диагонала, но топката премина в опасна близост до страничната греда. В 84-ата минута Вилела вкара за 3:0. Пет минути по-късно Велислав Василев бе съборен в наказателното поле, а Пабло Гарсия вкара за 4:0. Веднага след това червен картон от състава на гостите получи Димов.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев (85-Динислав Славов), Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров (82-Наско Янков), Цветомир Панов, Пабло Гарсия, Стефан Велев, Сула, Велислав Василев, Родриго Вилела, Матиас Курьор (82-Иван Томов)

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022