Освободеният от Черно море Георги Илиев, който на церемонията "Футболист на футболистите" получи награда, изрази дълбокото си възмущение от скандала около него и другите му съотборници в тима, за които се твърди, че са играли симулативно в срещи от първенството в Първа лига.

"От една страна съм много щастлив за тази награда, защото е момент, в който изживяваме страхотно тежки моменти. Не само аз, но и семейството ми и тези на другите момчета. Не знам кой болен и развален мозък може да роди такива неща. Ние сме хора, които няма какво да крием. Ако някой има някакви претенции, ние сме хората, които искаме истината да излезе наяве. Всеки, който ме познава, знае какъв човек съм", каза Илиев. 

"Истинското богатство за мен е това, което човек има в себе си като чества и ценности. Хартийките в банката са за тези, които създават тези истории. Нямам идея откъде се появиха. Който има някакви доказателства, да се обади. Тези дни не ми остава много време да мисля за футбол, занимавам се с тези глупости, които излязоха. Никой не излезе с име да обвини за нещо, просто всичко се нахвърли в медийното пространство, някаква помия", добави доскорошният капитан на "моряците". 
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019