Треньорът на Черно море Илиан Илиев очаквано не бе доволен след загубата от Берое с 0:1 в Стара Загора и отпадането на "моряците" на 1/8-финалите в турнира за купата на България.

„Не ни достигна, че първото полувреме не бяхме концентрирани в завършващата фаза, защото тогава доминирахме. Загубихме Леандро за следващия мач и това е доста неприятно. От пейката влязоха млади момчета, които нямат опит и това се видя в този мач, когато трябваше да реагираме след като изоставахме в резултата. Той ми каза, че е почувствал болка в бедрото и е паднал на земята. Имаме доста мачове и имаме все повече проблеми с контузени. Който е правил програмата, можеше да е малко по-гъвкав. Трябва да се мисли. Мина конгреса, но нещата си остават. Тези многобройни пътувания ни се отразяват сериозно и контузиите се трупат“, заяви Илиев след мача и потвърди, че няма да разчита на контузилия се Леандро Андраде поне за една среща.

„Не ми пречи, че младите играят, аз се радвам за тях. Въпросът е, че никой не го интересува кой е играл, когато си загубил. Ако бяха вкарали някои от ситуациите си, щеше да е добре, но не се получи. През втората част те смениха схемата и мачът стана по-равностоен. Той посочи и липсата на късмет за отпаданията на Черно море за купата в последните години: „Имахме лош късмет в жребия. Откакто се върнах в Черно море, имахме само 1 домакинство за Купата, срещу Левски.  Миналата година отпаднахме от ЦСКА, сега от Берое. Сега трябва да използваме малкото време, за да се подготвим за мача с Левски. Левски показа, че играе по-добре и ни чака труден мач. Липсват ни много основни  футболисти. Надявам се публиката да дойде и да ни подкрепи, а след мача ще видим какъв ще е резултатът“, добави наставникът на "моряците".