Треньорът на Черно море Илиан Илиев поздрави футболистите си за спечелената точка срещу Славия (1:1) с гола на Стефан Велев в последните секунди на мача от първия кръг на efbet Лига.

"Някои от момчетата изиграха мача на две тренировки. Знаехме, че отборът ще отпадне в един момент. Допуснахме елементарен гол и не трябва да допускаме такива ситуации. Славия използваше силните си страни, играха на контраатака. Футболистите ни получиха награда в края за труда, който положиха. Не се отказахме до край. Продължавахме да търсим своето и го постигнахме“, заяви Илиев.

„Не мога да кажа, че отборът е готов. Но се опитахме да направим база върху, която да стъпим. С течение на мачовете ще натрупаме игрови ритъм. Трябваше да дублираме фланговете. Вкараха ни ранен гол и Славия се прибра. Не ни пресираха след това. Имахме и късмет при гола, но го заслужихме. Стана здрав мач и не мога да разбера защо имаше толкова нерви. Не трябва да се озверяваме, защото преживяхме много. След изравнителния ни гол полетяха към нас камъни, бутилки. Не знам как са вкарани в стадиона. Но не може още в първия кръг да има напрежение в първенството“, каза още треньорът след мача.

„Надявам се нещата, които се случиха да бъдат описани. Може някой да пострада тежко. Познаваме се с щаба на Славия. Не знам защо публиката е така настроена към? Играх малко в Славия. Не знам. Две млади момчета бяха за първи път на пейката. Може би са ги виждали тези неща по стадионите, но не и в София. Трябва ни защитник. Имаме момче на проби и друго, което ще картотекираме през следващата седмица. Има и интерес към наши играчи, които имат откупна клауза и могат да ни напуснат“, продължи наставникът на "моряците".

„Ако имаме изходящ трансфер в средата на терена ще трябва да вземем там нов играч. Но това са нещата във футбола. Но трябва да се замислим и ние треньорите, че вкарваме напрежение. Това е само една игра. Да не говорим и за съдията, който не вдигна картон на техния централен защитник, а го направи за Станчев“, завърши Илиан Илиев.

efbet Лига - сезон 2020/2021