Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира победата с 1:0 като гост на Хебър. Това беше неговият мач №400 в родния елит. Наставникът на „моряците“ похвали футболистите си, че са стиснали зъби и са стигнали до успеха, въпреки тежките пътувания за последните си мачове. Илиев критикува и програмата на шампионата около великденските празници.

„Много труден мач предвид доста обстоятелства – пътуването и предния мач (с ЦСКА за Купата). Имаше умора. Направихме промени. Любо Пенев веднага внася настроение, където отиде. Тази схема, която домакините използваха, е много опасна. Няколко пъти пробваха на контраатака при най-малка наша грешка. Бяхме търпеливи, но не рискувахме в последната третина и мачът си отиваше да не можем да отбележим гол. Доволни сме, че победихме в тази трудна програма. Радвам се. Този мач №400 е победа“, коментира Илиан Илиев.

„Последните години ние не даваме приоритети на едното или другото (първенството или Купата). Винаги играем за първата шестица, нищо че сме на полуфинал за Купата. Приоритет е да играем, в случая постигнахме победа. Да похваля играчите, че след тежки пътувания и тежък мач с ЦСКА, стиснаха зъбите и се справиха“, продължи той.

„Да не казваме големи думи. Хубаво е да има зрелище, да са седнали на Гергьовден хората, да си гледат мачовете, но преди Великден да се пътува, може да се помисли. Вчера имаше четири мача в Португалия преди католическия Великден, днес няма. Можеше да са по-гъвкави. Оставиха дербито ЦСКА – Левски в понеделник. При православните християни тези празници са святи и трябваше да се измисли нещо, дори да играем тази сряда след три дни. Десет дни пак нямаме мач, за да чакаме Великден и да започнем да се готвим. Трябва да се мисли за тези хора, които играят, и за семействата ни“, коментира още треньорът на Черно море.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023