Лидерът при голмайсторите в българския елит Ивайло Чочев заяви след успеха на ЦСКА 1948 с 3:1 като гост на Септември (София) в мач от 26-ия кръг на efbet Лига, че се надява да продължи головете си серия. Той вкара две попадения за победата и има вече 19 гола от началото на сезона.

„Труден мач, мисля, че не влязохме добре в мача. Септември влезе по-добре в мача и контролираше мача. Радвам се, че с две статични положения успяхме да поведем и да си вземем мача. Хубаво е, когато правим серия от победи, защото това дава самочувствие на отбора да продължава напред за другите мачове“, заяви Чочев по повод мача.

„Дай Боже наистина да нямам спирка. Радвам се, че продължавам да вкарвам и да помагам на отбора да взема точки. Все пак, когато отборът печели, има настроение в съблекалнята и тренираме с по-голямо настроение. Надявам се да продължавам да помагам на отбора със своите голове“, заяви радостният Чочев след двата си гола срещу Септември.

„Няма да е много лесно да вкарам още един гол, защото отборите се защитават добре. Трудно е от моята позиция да излизам в толкова много положения, но се надявам да стигна кота 20 и ако има оставащи мачове, ще се опитам да продължа нагоре“, заяви с решителност халфът, а за получената травмата, заради която бе сменен, каза: „Според нашия доктор, имам някакво разтежение, но във вторник трябва да мина прегледи и тогава ще имаме точна диагноза“.

„Да, много сме близо. Мисля, че ни очакват два много тежки мача срещу Локомотив София. Всеки, който стигне до тази фаза, е пределно мобилизиран и мисли само за финал. Надявам се ние да излезем победители и ние да стигнем до финал“, заяви той относно турнира за Купата на България.

„Да, разбира се, вкъщи ще го гледам и не вярвам някой футболен човек да не го гледа. Ние си гледаме нас, ние да побеждаваме, да вървим напред в класирането, а не какво се случва в другите мачове“, накрая каза той за предстоящото дерби между ЦСКА и Левски.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023