Звездата на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев даде интервю за официалния сайт на клуба, след като изригна при победата с 5:2 над Ботев (Враца). Срещата от петия кръг на Efbet Лига се превърна в спектакъл на 29-годишния национал, който не само отбеляза хеттрик за първи път в елита на България, а дори добави цели четири гола на сметката си в рамките на един двубой - постижение, което рядко може да бъде видяно у нас.

Двигателят в халфовата линия на "армейците" и националния отбор сподели каква е тайната зад фантастичното му представяне в атакуващ план. Чочев вкара 13 гола в 30 срещи през миналия сезон в Еfbet Лига, а от началото на новото първенство вече има 6 попадения в едва 4 мача.

"Най-радващо е, че успяхме да везем три точки и да продължим позитивната серия“, каза халфът. 

"Наистина един специален мач за мен, в който вкарах четири гола. Благодаря на целия отбор, защото без подкрепата на момчетата нямаше как да вкарам тези голове. Може би попадението с глава след корнер ме направи най-щастлив. Може би, защото беше за хеттрик", коментира Чочев. 

„Работата ми не е да вкарвам голове. Моята задача на терена е съвсем различна, но е радващо, когато вкарвам. На тренировки опитваме такива положения и се радвам, че по време на мачове, когато имам такава ситуация, съумявам да вкарам“, добави бившият халф на Палермо.

"Радващо е, че Младен Кръстаич ходи на доста мачове и ще придобие представа за българския футбол. Във всички отбори има добри млади футболисти, които могат да получат шанс и да са бъдещето на националния отбор. И в нашия отбор има млади момчета, които показват добри игри и се надяваме да бъдат извикани“, продължи асът на ЦСКА 1948.

"Има разлика. Миналата година след 6 кръга имахме 1 точка, а сега сме горе в класирането. Разликите са очевидни. Отборът играе добре, вкарва голове, не допускаме много. Мисля, че е време нашият клуб да е горе в класирането и да спечелим нещо“, добави Чочев.

Също така бяха тествани и футболните му знания в интересна викторина, свързана с голмайсторите, отбелязали по четири гола в един мач от така любимото първенство на Чочев - Серия "А". Шампионатът, където също е демонстрирал класата си с фланелката на Палермо.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023