Дуде Ндонгала е поредното попълнение в зимната селекция на ЦСКА 1948. 27-годишното френско крило подписа договора си в клубния офис и се превърна в първия чуждестранен футболист, който ще носи фланелката на „червените". Новината съобщиха "армейците" в официалния си сайт.

За последно Ндонгала игра за втородивизионния Спортист (Своге), като дотук през настоящия сезон във Втора лига има на сметката си 12 мача и 3 гола. С опита си във втория ешелон той със сигурност ще бъде полезен на дублиращия състав на "червените", а с добро представяне може да заслужи място и в първия отбор на ЦСКА 1948, воден от старши треньора Николай Киров, отбелязват от пресслужбата на "армейците".

Фланговият състезател е юноша на френските Сарсел и Нант. В професионалния футбол има опит с екипите на турските Баликешиспор и Санлиуфаспор, румънския Политехника Яш и родните Славия, Ботев (Пловдив), Дунав (Русе) и Спортист (Своге).

В ЦСКА 1948 Ндонгала е амбицирен да затвърди добрите впечатления, които вече остави в България с играта си, като състезателят демонстрира готовност и отлично физическо състояние на старта на зимната подготовка на „армейците“.

Междувременно благодетелят на "червените" Цветомир Найденов обяви за поредния талант, който се присъединява към клуба - Николай Желязков от Септември (София).   

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022

 

Добре дошъл на Николай Желязков в ЦСКА ! Ники е на 17 години и идва от Септември Сф #продължавамеселекцията

Публикувахте от Tzvetomir Naydenov в Сряда, 5 януари 2022 г.