Футболистът на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов получи наградата за Играч на 29-ия кръг на Efbet Лига след двата си гола във вратата на Локомотив (София) при победата с 2:1. "Благодаря за наградата, за мен е чест. Радвам се, че получавам такива награди. Най-вече се радвам, че успях с тези два гола, както аз така и моите съотборници да направим така, че да се върнем на победния път", започна Кирилов в Пресклуб "България". 

"Трябва да затвърдим позицията си и да вземем точки срещу Локомотив (Пловдив), за да останем на шестото място. Сезонът беше колеблив, защото зимата станаха много промени. Разчитаме на доста млади моммчета и ще трябва време за оптимална форма. Смятам, че работим доста добре и рано или късно резултатите ще дойдат", продължи крилото. 

"Аз мисля, че във футбола няма място за сметки. Ние сме длъжни да играем мач за мач и да взимаме максимлния брой точки. Има и вариант, ако победим в Пловдив след това сме на девет точки от четвъртото място. Има малък шанс четвъртият да играе бараж, но все пак.  Може би трябва да гоним тази максимална цел. Ако нещата се стекат така, че да играем за седмото място, ще мислим тогава за мачовете", каза още 31-годишният футболист на ЦСКА 1948.

"Изцяло съм фокусиран в тези мачове. Имам договор за още една година, бъдещето ми е свързано с клуба. Последните месеци не играх достатъчно добре. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, за да се върна в топ форма. Не играех редовно, но това пък е свързано с факта, че моите колеги са играли по-добре от мен. Нашият клуб има достатъчно силни футболисти", продължи Кирилов. 

"Локомотив (Пловдив) играе може би най-стойностния футбол у нас, има доста изграден стил на игра. Отбор, който има доста изявени изпълнители. С млад, добър треньор, който изгражда нещо хубаво там", добави играчът на ЦСКА 1948.

"Всеки треньор си има своите виждания. Винаги когато има треньорска промяна - има импулс в отбора. Със сигурност един човек, който държи изключително много на дисциплината и човек, който според мен има голямо бъдеще като треньор", каза Кирилов относно Валентин Илиев, който замени Николай Панайотов начело на първия отбор на "червените".

"В отбора има момчета с голямо бъдеще. Стига само сега да не си помислят, че като са титуляри са стигнали своя максимум в развитието си", добави Ради Кирилов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024