Tреньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори на пресконференция преди реванша с Локомотив (София) от полуфиналите за Купата на България. Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица е утре от 19:00 часа, а „червените“ имат преднина след победата с 3:2 на стадион "Локомотив". 

„Мина първото полувреме на така наречения полуфинал. Утре е второто. Това е полуфинал, в който и двата отбора искат да играят финал. Убеден съм във възможностите на нашия отбор и можем да подходим още веднъж сериозно и да направим решаващата крачка“, коментира Тодор Янчев.

„Когато не побеждаваш, не е добре. Още повече, когато имаш високи амбиции. Хубавото е, че точковата разлика на третото място остава, но това не ме успокоява. Загубихме, получихме гол в последната минута (б.р. - поражението с 0:1 от Славия), но във Варна пък вкарахме в последната минута (3:3 със Спартак). Реалист съм и вярвам, че ще видя едно добро лице“, продължи треньорът на ЦСКА 1948.

В първенството "червените" са в серия от три поредни мача без победа, което доведе до напрежение в редиците им.

"Винаги след загуба настроението е малко понижено. Силният е силен, когато падне и може да стане, да се пребори с препятствието, което има“, коментира Янчев.

„Ивайло Чочев вече е готов, тренира. Записа минути в последния мач. Вече мога да разчитам на Чочев и Бирсент Карагарен", информира той. 

Янчев беше попитан дали може да се стигне до раздялата му с ЦСКА 1948 след края на сезона. "Всичко може да стане, това са неща от живота. Има ръководство, което ако не е доволно, може да вземе своите мерки. Винаги един треньор е зависим от резултатите и работодатели. Лично на мен никой не ми е поставил ултиматум. Имам всекидневни разговори с ръководството. Нищо необичайно. И като сме побеждавали, и след негативен резултат, нашите разговори си продължават."

„Лично за мен ще считам за провал, ако не спечелим Купата на България. Възпитавам съм по друг начин и за мен ще бъде провал“, категоричен бе бившият полузащитник.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023