Съперникът на ЦСКА в Лигата на конференциите Виктория (Пилзен) продаде атакуващия халф Ариел Ба Луа на полския Лех (Познан) за рекордните за клуба 1,2 милиона евро.

Този трансфер трябваше да е добра новина за ЦСКА, тъй като чехите се лишават от един от важните си играчи. Неприятният сюрприз за „армейците“ обаче идва от факта, че Ба Луа е поискал от Лех да остане футболист на Виктория (Пилзен) до приключването на мачовете с „червените“ и управата на полския клуб е дала своето съгласие.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Така футболистът от Кот д`Ивоар ще може да бъде ползван от треньора Михал Билек в днешния домакински мач срещу тима на Стойчо Младенов и в реванша след седмица.

„Ба Луа изрази желание да заиграе в чужбина и ние уважихме желанието му, още повече, че условията на купувача ни удовлетворяват. Вярвам, че Адриел ще ни помогне в тези последни мачове с българския отбор, за да влезем в групите“, каза директорът на Виктория Адолф Шадек.

През миналия сезон Адриел Ба Луа изигра 39 мача за Виктория във всички турнири и реализира осем попадения. Тук попадат и три двубоя в евротурнирите като африканецът вкарва гол за 3:0 над датския Сьондерийске. Преди Пилзен той рита за друг чешки тим – Карвина.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022