Голяма новина обикаля тези дни из медийното пространство по всички географски ширини – италиански, български и английски. Доскорошният спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета бил гласен да става началник в изпадналия от английския елит Уотфорд.

Да е жив и здрав италианецът, да се качва на първия самолет и повече никога да не се връща в Борисовата градина.

ЦСКА няма нужда от подобни люде, които месеци наред си клатеха краката и почти не вършеха никаква работа. За година и половина Джарета докара двама-трима играчи (всъщност, май не са и толкова). През останалото време само обикаляше стадионите, уж за да гледа мачове, и даваше тривиални интервюта, в които дърдореше едни и същи клишета. Банално до втръсване.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Не, не. Нека ЦСКА повече не назначава хора на синекурни длъжности, които прибират тлъсти пачки и се скатават в кабинета си. Излишно и пагубно за клуба е, защото голямата заплата на такива господа може спокойно да отива за друго. Или просто да бъде спестена. Нали и без това днес живеем в период на икономическа криза.


С какво помогна Джарета на ЦСКА – привлече футболисти, с които отборът спечели купата или титлата ли? Продаде някой от тях за много пари в чужбина ли?

Под сурдинка се говори, че всъщност причината Кристиано да дойде на „Армията“ е продажбата на Кирил Десподов в Каляри.

Моля, моля. Подобни жертви не са необходими никому. Хубаво, ЦСКА прибра милиони от сделката, но нито Джарета е бил основен играч по осъществяването й, нито след това с идването си помогна на „червените“.

ЦСКА не се нуждае от синекурни длъжности, не се нуждае и от много висящи по клоните хора в Борисовата градина, заемащи разстоянието между шефа и треньора. Между тях трябва да има само един човек. Иначе клоните ще се счупят и стоварят върху отбора.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ