Една от звездите на ЦСКА Рубен Пинто направи странно изказване след победата над Левски с 2:0 в дербито от 35-ия кръг на Първа лига. Той намекна, че е чувал за странни мачове и резултати, но не конкретизира за кои срещи става въпрос. Пинто подчерта, че „армейците“ ще се борят докрай за спечелване на титлата. Лудогорец все още има една точка аванс пред „червените“, след като спечели с 2:0 при визитата си на Ботев (Пловдив), който в последния кръг гостува на „Българска Армия“. Тогава пък „орлите“ ще приемат Черно море в Разград. Двете срещи са в петъй от 20 часа, а точките на "орлите" и "армейците" са съответно 76 и 75.

„Ще се борим стъпка по стъпка до края. Победата беше много важна. Трябва да кажем голямо благодаря на феновете, този успех беше и за тях, защото те ни тласкат напред. Знаехме какво трябва да правим. В някои мачове играем по-добре, в други – не толкова.  Най-важна е победата. Според мен не направихме силен мач, но спечелихме. Като пример за обратното, помня тук срещу Славия – играхме много добре, а загубихме. Най-важното е да печелиш”, започна 27-годишният футболист.

„Имахме проблеми през седмицата с някои контузии, но смятам всички за фокусирани спрямо голямата ни цел. Всички сме сплотени, това във футбола е много важно. Надявам се да запазим формата си, ще се борим докрай. През първото полувреме играхме горе-долу, не беше най-добрият ни мач. След почивката обаче ги надиграхме. Играхме повече с топката, искахме повече победата. Говорихме си помежду си: ако искаме победата, трябва да контролираме топката. Ако не го правим, няма как да стане. Поздравления за съотборниците ми – през първото за желанието, а през второто за по-добрата игра.”

„Ние не се интересувахме от другия мач. Дали ще победим Ботев във финалния кръг, дали Лудогорец ще се справи с Черно море – не мога да кажа. Чувал съм за някои странни мачове и резултати, но не искам да говоря за това. Искам да продължим да следваме нашето темпо и нашата битка. Аз съм играч, моята работа е да играя. Не съм гледал другата среща. Някои от отборите са по-лежерно настроени вече. Ние няма какво да губим, но може да спечелим всичко. Можем да зарадваме себе си, семействата си и феновете. Напрежение? Напрежението е за хората, които не могат да изхранват семействата си, или тези, които са между живота и смъртта по болниците. Ние сме професионални футболисти. Без никакво напрежение трябва да се наслаждаваме на футбола”, добави Рубен Пинто.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019