18-годишният вратар на ЦСКА Илия Шаламанов е повикан в олимпийския отбор на Австралия по футбол. След като през декември той беше поканен при младежите до 21 г. на тази страна, а лагерът не се състоя заради проблеми около COVID-19, сега е извикан при по-големите, които се стягат за Олимпиадата в Токио.

Австралийците се класираха на олимпийския футболен турнир, а сега викат Шаламанов за две приятелски срещи, които ще се състоят през март в Саудитска Арабия.

В ЦСКА са получили поканата. На 24 март е контролната среща с Египет до 23 години, а на 27-и е срещу Бразилия до 23 години. Лагерът започва на 21 март и приключва на 28-и същия месец.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Илия Шаламанов е роден в Бризбейн (Австралия), по времето когато родителите му живеят там. Именно поради месторождение има и австралийски паспорт. Но още когато Шаламанов е на 3 години семейството му се прибира в родния Петрич, където той започва да играе футбол в местните школи Мечетата и Беласица. От Мечетата преминава в школата на ЦСКА, а през миналата година играеше за Литекс във Втора лига. От тази пролет се върна при "армейците", но за момента е основно в ролята на втори вратар.

Селекционерът на олимпийския отбор на Австралия Греъм Арнолд ще разчита на група от 32-ма футболисти, а от тях ще бъдат определени 23-мата, които ще бъдат регистрирани за Олимпийския футболен турнир в Токио.

Австралия взе решение да организира лагера в Саудитска Арабия, тъй като саудитските власти не изискват преминаването през карантина. Уточнява се в поканата, че срещите ще преминат в съответствие с Протокола на ФИФА, приет при завръщането на играчите на терена след първата вълна от коронавирус.