Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт получава заплата над 20 000 лева. Това пише румънското издание „Проспорт“, което се позовава на собственика на Стяуа Джиджи Бекали. Колоритният бос на букурещкия гранд признава, че е предложил заплата от 10 000 евро на германския специалист, но той е отказал, тъй като в ЦСКА получавал повече. След като бившият кондиционен треньор на Литекс се озова на „Армията“, от Стяуа заведоха дело срещу него за 300 000 евро, тъй като е освобождаващата клауза, записана в договора му. Нойберт даде интервю пред румънското издание, в което говори за раздялата си със Стяуа, работата си на "Армията" и сравни футбола в България и Румъния.

„В последните десет дни, особено след загубата от Динамо (Букурещ), имам около хиляда съобщения във „Фейсбук“ от феновете на отбора да се завърна в Букурещ. Аз отговорих на някои съобщения и им казах, че въпреки че сега съм в ЦСКА, а преди това бях в Ал Хилал, сърцето ми винаги е било в Стяуа. Обичам Букурещ, обичам Румъния. Искам да помогна на Стяуа, но не мога да кажа, че ще се върна. Дали си тръгнах зад гърба на Джиджи Бекали? Аз исках да напусна по един нормален начин. Три седмици преди да си тръгна исках да говоря с Регекампф, но той не намери време за мен. Беше на почивка в Лас Вегас, а аз исках разговор на четири очи, не по телефона. Тъжен съм, че нещата се случиха по този начин“, призна Нойберт пред „Проспорт“.

"Вече осем месеца съм в ЦСКА. Чувствам се добре, изградихме приятна атмосфера около отбора. Трябваше да реша много проблеми, тепърва ще решавам други. Но като цяло се чувствам добре", признава кондиционният спец на „червените“.

"Трябва да призная на Лудогорец, че има фантастична база. Те разполагат с най-добрите условия в Източна Европа в момента. При нас ситуацията бе доста по-различна. През миналата година на практика нямахме наша база за тренировки. Но това съвсем скоро ще се промени. Проблемите ни вече са решени. През следващата седмица ще открием два терена в Панчарево. Ще разполагаме с 22 бунгала за 4-ма играчи всяко. Ще отворим и академия, в която ще има 150 деца. В момента завършваме съблекалните, фитнес центърът също е почти готов. Целият проект ще бъде завършен до 12-15 месеца и тогава ЦСКА вече ще има най-добрата база в Източна Европа! Знаете ли колко голяма ще е разликата между ЦСКА и Стяуа в това отношение? Като тази между Байерн и Волунтари!", добавя германецът.

"Отборите в Румъния имат по-добри футболисти от българските клубове. Голямата разлика е, че в България играчите са доста по-силни физически и по-добре подготвени. Технически са малко по-слаби от румънските. Тук играта е базирана на силата и битката", сравнява Томас Нойберт.

"Еди Йорданеску е фантастичен човек! Никога не съм виждал друг такъв треньор като него. Още със събуждането си и започва да говори за футбол. Докато спи, говори за футбол, мисля, че и сънува футбол. Той е напълно луд на тази тема. Когато поиска да напусне ЦСКА, много си говорихме с него. Казах му да се наспи и тогава да реши. Същото го посъветва и собственикът. Но той бе непреклонен и искаше да си тръгне. Беше повлиян от емоцията", добави треньорът в ЦСКА.

Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига