Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира победата с 3:1 над Б36 Торсхавн. Успехът класира "червените" в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. На 1 октомври ЦСКА най-вероятно ще гостува на Базел, който на полувремето води с 3:1 на Анортозис. 

"На полувремето имахме два гола аванс. Като цяло мачът не беше толкова лесен. Знаехме, че противникът ще опита да последно да направи нещо. Бях сигурен, че ще ги пречупим, ако отбележим втори гол. Върнаха едно попадение и имаше лека несигурност", каза Белчев. 

"Винаги се подготвяме по един и същи начин за всеки съперник. Понякога се получава, понякога не. Направихме много добро първо полувреме. Пресирахме високо, държахме трайно топката и имахме доста ситуации. Можехме още през първото полувреме да вкараме трети гол. На полувремето си говорихме, че мачът започва сега. Не трябваше да има отпускане. Трябваше да имаме острота", продължи той. 

"Всеки мач е различен. Иска ми се винаги да печелим играта на фланга. В съвременния футбол ако спечелиш фланговете, печелиш мача. Трябва да се опитаме да използваме празните пространства. Доволен съм от всички. Доволен съм и от Греъм Кери, който игра на добро ниво. През второто полувреме намалихме оборотите. Може би футболистите очакваха, че ще вкараме лесно трети гол. Ще използваме максимално дните до мача с Базел. Той се явява бонус за нас. Нека не избързваме и да мислим първо за Локомотив", каза треньорът на "червените". 

"Ще гостуваме в Базел, но ще трябва да се справим по най-добрия начин с хората, които имаме. Ще разузнаем Базел, но трябва да знаете, че ЦСКА също има своите шансове. Надявам се, че ще ги използваме", добави Белчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​