ЦСКА е все по-близо до споразумението с колегите си от Ботев (Пловдив) за една от големите си трансферни цели това лято - Джеймс Ето`o. БЛИЦ първи съобщи още на 29 август, че "армейците" преговарят за 23-годишния камерунец, който може да играе и като опорен халф, макар че при "жълто-черните" действа успешно на десния бек.

Oчаква се финализирането на сделката до утре, когато трансферният прозорец у нас затваря. Ето`o трябва да замине с ЦСКА на лагера в Банско.

Поставената от Ботев цена на камерунеца е 1 милион евро. "Червените" първоначално опитали да го уредят срещу 800 000 евро, но след като разбрали точната сума, желана от "жълто-черните", се навили на сделката и си стиснали ръцете, научи БЛИЦ. 

Досега ЦСКА не е плащал на наш клуб толкова много пари за футболист. 

Мощно в БЛИЦ: ЦСКА пръска милиони до часове, пекат се яки сделки

Научихме също така, че Джеймс Ето`o очаква да получи български паспорт, с което още повече би бил полезен на "армейците", тъй като няма да заема квота на чужденец извън Европейския съюз.

Играчът пристигна в Ботев през лятото на 2021 година и вече натрупа близо 100 мача за "жълто-черните".

В същото време на ЦСКА отново е бил предлаган друг камерунец - Пиер Кунде (на 29 г.), който е национал с много по-голям международен опит - с 80 мача в Бундеслигата и участие на световното първенство в Катар. Опитният халф стана свободен агент след раздялата с Олимпиакос. Мениджъри бяха предлагали Кунде и преди време на ЦСКА. 

efbet Лига - сезон 2024/2025