Полузащитникът на ЦСКА Рубен Пинто напуска клуба след края на сезона. Както е известно, договорът на португалския халф изтича и няма да бъде подновен. Пред раздяла с "червените" е и Едвин Джеси. Неговият контракт също е до края на настоящия сезон. 
 
"Договорът ми приключва през юни, след което ще мисля за бъдещето", каза Пинто пред "Рекорд" в родината си.
 
"Не си затарям вратата за завръщане в Португалия. Обичам страната и първенството е много добро. Предимството на чужбина е, че там получавам повече пари. Това, което взимам в България, малко португалски клубове могат да ми плащат. Все пак съм на 28 години, не съм стар и съм готов да опитам нещо ново. Знам, че през годините е имало оферти за мен. ЦСКА искаше да си върне инвестицията. Доколкото знам, те ме купиха за 300 000 евро от Беленензеш и са искали двойно и тройно за мен. Никога не съм бил срещу ръководството, имам договор и винаги съм уважавал решението на клуба", казва още Пинто пред изданието.
 
"Аз съм третият чужденец с най-много мачове за клуба. Бях избран и за един от капитаните на отбора след гласуване между играчите. Знам малко български и бях единственият, който можеше да говори с всички групи - местни играчи, бразилци, испанци и други, които говорят английски. Не е обичайно чужденец да е капитан, но за мен не бе новост да нося лентата. Бях капитан на Бенфика от децата до дубъла. Разбирам се добре с всички, мразя интригите и винаги защитавам отбора", добавя халфът.