Старши треньорът на ЦСКА Даниел Моралес коментира победата на "червените" с 1:0 над Царско село с гол в последната минута, с което беше сложен край на серия от шест поредни мача без успех.

"Доста трудна победа. Важно беше отборът да се освободи от тежестта, че 6 мача сме нямали победа. Важното е, че  влезе по-концентриран. Добър съперник, който играе правилен футбол. В края на сметка се радваме, че спечелихме трите точки. Не се възползвахме от това, което знаехме за противника. Когато започнахме да правим това, което трябваше да прави - да играем по ширина - стана. Това е отборът, който има най-добрата защита, но не успяхме да се възползваме. Чак в средата на мача разбрахме, че трябва да използваме фланговете и успяхме да вкараме победния гол", каза Моралес пред "Диема Спорт" след края на двубоя.

"Разбира се, щом има чиста голова ситуация за противника, има грешка. Не може противникът да създаде ситуация и да няма грешка. Проблем е, когато опитен отбор на ЦСКА загуби топка в нападение след няколко секунди да има ситуация от нашата врата. Това е грешка на целия отбор, а не на определен защитник", каза треньорът на "червените".

Той коментира и контузиите в състава на "червените". "Всяка жертва е голяма загуба за ЦСКА. Дали Петър Занев или някой от малките. Не съм се видял с медицинския щаб, но Занев излезе с проблем с абдукторите. Жеферсон също има оплаквания. Най-важно е здравето на всички футболисти", допълни още Моралес.

"Много е важна победата, когато я печелиш по трудния начин. За напред няма да е по-лесно. Всеки ще се хвърлят на 100% срещу нас. Трябва да осъзнаем колко е трудно и да сме по-търпеливи и да работим още повече", каза още треньорът.

Той коментира и ситуацията с неговата позиция в клуба: "Благодарен съм на клуба, че ми даде възможност да водя отбора. Докога не се знае. Всеки ден се моля на Бога и съм благодарен, че имат доверие към мен. Когато дойде другия треньор никакъв проблем. Сега вършим нашата работа", завърши Моралес.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството