Само ден след мащабната среща между БФС и клубовете за реформи в българския футбол започнаха да изскачат очаквани препятствия пред ЦСКА. Клубът от Борисовата градина е една от основните теми в т.нар. рестарт на футбола ни. Търсят се начини как ЦСКА да бъде върнат в елита. Борислав Михайлов вчера каза, че ЦСКА, както и останалите клубове, имат срок до 30 април да подадат документи за професионален лиценз.

Да, но на всички е ясно, включително и на Михайлов, че е невъзможно и няма как да се случи чудо до този срок настоящото дружество ПФК ЦСКА да изчисти дълговете си, за да кандидатства за лиценз. Ясно е, че в момента текат дела относно задълженията на клуба и ето първото сериозно препятствие - има насрочено дело за 10 май от 13:30 часа!

Тоест, срокът за подаване на документи за лиценз е 30 април, а делото на ЦСКА е на 10 май. Със сигурност ще има и други дела, т.е. клубът няма абсолютно никаква възможност да подаде документи за лиценз, след като все още вървят дела за изясняване на кредиторите и задълженията.

Другите вариантите пред клуба - с новото дружество ФК ЦСКА, преименуване на Литекс на ЦСКА и т.н., са известни на всички. Факт е, че настоящото дружество ПФК ЦСКА АД има срок до 30 април да кандидатства за лиценз, а след този период все още ще текат дела.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!