Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори на пресконференцията на клуба. Той разясни подробно спортно-техническата йерархия при "армейците".

"ЦСКА ще следва своя футболна философия - ясна визия, изграден стил на игра, атакуващ, който винаги е носил успехи. Това ще бъде изискване на клуба към треньора. В скаутското ни звено ще има четирима души. Треньорът на ЦСКА трябва да бъде смел, енергичен, амбициозен", каза Филипов.

"Ще са ни необходими три трансферни прозореца, за да изградим стойностен отбор. Всички сме наясно какъв ни е отборът в момента. Надявам се за последно селекцията да се извършва в движение. Ще имаме за цел да балансираме отбора. Имаме дефицит на доста позиции и да надградим. Ще започнем веднага работа по селекцията за следващите два трансферни прозореца, за да надградим с класни футболисти, които ще вдигнат значително класата на нашия отбор. Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото, за да може след лятната пауза да се пребори за титлата и да има участие в Европа. Ние няма да избягаме от целите на ЦСКА – титла и купа, но нямаме този отбор в момента. Трябва да сме реалисти", коментира шефът в ЦСКА. 

"Приоритет за нас ще е развитието на млади футболисти. Ние сме израснали на „Червено знаме“. От тази година вече имаме и отбор в "Б" група. Неговата цел ще е да подготвя футболисти за първия отбор", каза още Филипов.

"Доста сме закъснели със селекцията", подчерта той.