ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Големи промени станаха в европейския съперник на ЦСКА - ФК Рига, след като известният украински специалист Виктор Скрипник беше назначен днес за старши треньор на тима.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

48-годишният бивш защитник като футболист в продължение на 8 години защитава цветовете на Вердер (Бремен), а след края на кариерата си през 2004-а година до днес е бил част от треньорския щаб. 

Скрипник е бил начело на юношите на Вердер, на втория отбор, на първия тим в Бундеслигата и за последно беше част от щаба на клуба.

От днес обаче поема поста от Михаилс Конинс, който беше временен наставник. Президентът на ФК Рига Сергей Ломакин е везл решението да го ангажира, тъй като говори руски език, а също така опитът му на високо ниво като работил в Бундеслигата трудно може да бъде конкуриран от друг.

"Изключително съм щастлив, че ще работя с човек като Виктор Скрипник. За целият клуб пристигането му е много важно, защото ще ни помогне да изградим всичко тук на друго ниво. Опитът му е безценен", заяви за БТА българският помощник-треньор на латвийския тим Веско Бранимиров.

ФК Рига ще дебютира в турнира Лига Европа през следващата седмица, когато гостува на стадион "Българска армия". 

Преди мача в София, съперникът на "армейците" ще играе в събота мач за Купата на страната срещу втородивизионния Супернова (Олайне).