Капитанът на ЦСКА Петър Занев даде интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт. Националът разказа как се чувства след двумесечната принудителна пауза заради пандемията от коронавирус. 

34-годишният Занев изрази очакванията си за оставащите мачове до края на сезона, както и съжалението си, че срещите ще бъдат без публика по трибуните. Опитният краен бранител заяви, че за момента оставането в ЦСКА е основен негов приоритет, като не е обсъждал други опции, освен подписването на нов договор. 

„Всички се радваме и всички сме здрави. Започнахме да тренираме и отново да се занимаваме с това, което правим най-добре. Подготовката вкъщи означава липса на занимания с топка. Натоварването е съвсем различно. Всеки обаче ако е съвестен, може да поддържа форма. По-голям процент от играчите дойдоха в добро състояние“, започна Занев. 

"Има много мнения по въпроса, не мисля обаче, че трябва да се оправдаваме с малкото време. Няма гаранция, че няма да се разболееш от вируса, дори и като отидеш до магазина. Предпочитам да работя и да играя, отколкото да седя вкъщи и да мисля над тези неща“, обясни защитникът.

„Не мога да коментирам решението на БФС за плейофите. Сами виждате, че една от големите ни разлики между нашето първенство и европейските е публиката. Надяваме се някой ден феновете в България да се върнат по трибуните. Нашата публика е много вярна, така че това е стимул, без който ще трябва да се справим сега. Остава единствено да се стараем и да покажем максималното на каквото сме способни“, продължи Занев.

„Нещата в Левски не са станали за един ден. Подобно беше в ЦСКА. Държавата е трябвало далеч по-рано да се намеси. В даден момент клубовете нямат изход и всеки трябва да харчи според чергата си. Трябва да има контрол, за да не се стига до тези ситуации. Повечето отбори продължават да трупат дългове, което не е приемливо. В Амкар (Перм) фалирахме без никакви дългове, просто не беше намерен спонсор. В Русия законите се спазват“, подчерта защитникът на ЦСКА.

„Договорът ми изтича в края на май, но имах разговори с клуба и ми беше обявенo, че искат да ме задържат за още един сезон. Чувствам се добре в ЦСКА, разчитат на мен и ми се доверяват. За мен ЦСКА е първа опция за момента. Не съм обмислял различни варианти“, обясни Занев.

„В отбора има много млади и кадърни български играчи. Удоволствие е да играя с тях. Те постоянно се стараят и искат да израстват. Сигурен съм, че скоро те ще са гръбнакът на националния отбор. Само трябва да се трудят и в близкото бъдеще те ще са бъдещето на националния ни отбор“, продължи опитният защитник.

„Лично аз исках да играем с Унгария и да попадна в състава. Времето ще покаже дали отлагането беше плюс или минус. Не съм разговарял с Дерменджиев. Пожелавам си здраве, важно е всичко да премине добре до края на сезона, за да може отново колелото да се завърти. Клубовете имат нужда от зрителите да са на стадиона, а не пред форумите и телевизията. Само така ще се повиши качеството“, завърши Петър Занев.