Двубоят между ЦСКА и ФК Копенхаген ще бъде ръководен от най-проспериращия белгийски съдия - Барт Вертентен. Той е на 30 години, като за изключително бързо се издига до международен рефер.

Започва кариерата си през 2011-а, а 12 месеца по-късно вече свири в белгийския елит. От 2014-а пък получава назначения и за евротурнирите и двубои между национални отбори.

През май тази година белгиецът пътува до Китай, където ръководи срещата между водещите клубове Шанхай СИПГ и Дзансу Сунин (2:0).

Извън футбола Вертентен работи в болница в Рьозеларе. “Моята професия е избор, който направих с ума си. А да съм съдия - това е избор от сърцето”, казва 30-годишният рефер.

През настоящия сезон Вертентен е ръководил сблъска от втория кръг на Шампиоснаката лига между Селтик и Розенборг, завършил 3:1. На 22 юли е бил съдия на финала за Суперкупата на Белгия между Брюж и Стандард (Лиеж), а в края на 2016-а свири двубоя от групите на Лига Европа между Интер и Спарта (Прага). Последният наряд на Вертентен е бил на 29 юли на срещата Локерен - Генк (0:4).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019