Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев беше доста ядосан преди шампионатния мач с Локомотив (Пловдив), който е утре (събота) от 20:00 часа на "Лаута". На традиционната си пресконференция той изказа възмущението си от Спортно-техническата комисия към БФС, която в крайна сметка реши срещата с ЦСКА 1948 да бъде изиграна на 22 май, въпреки че преди няколко дни присъди служебна победа за отбора на Пенев. 

"Това е административна тема, но трябва да взема отношение. Като старши треньор на ЦСКА заявих, че бяхме готови да си изиграем мача. Като бивш професионалист не искам да печеля служебно. Искам двубоят да се реши на зеления правоъгълник, но не ни позволиха по ред причини. Взех си бележки, за да бъда много точен. След като СТК решава, че няма да има мач, и отсъжда служебна победа или загуба, тя трябва да се уважи, а в случая е още по-тежко това административно неразбирателство. СТК отменя решение на Апелативната комисия, която е над Спортно-техническата. Няма как да стане. Аз съм „за“ да се играе. Когато се отложи мачът с Локомотив (Пловдив), добре, отложете и мача с ЦСКА. Няма никакъв проблем, но не присъждайте служебна победа. Ние не искаме служебна победа. Желаем да си изиграем мачовете. Или казваш служебна победа за Локомотив, същото и за ЦСКА, или казваш „Отлага се този мач и следващия, докато футболистите на противника се възстановят“, коментира Любо Пенев. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Не виждам логика и продължава в българския футбол да бъде весело, забавно, това не е нормално. Това ни коства сериозни разходи. Заблуждаваме феновете. Свързано е с разходи. Имам програма с месец-два напред. Били сме на лагер. Информирани сме 3-4 часа преди мача, че няма да има двубой. Това е ненормално. Вземете еднакво решение за всички отбори. Има много чужденци, които искат да си заминат за родината. Имат семейства. Не са могли да си идат в родината. Това е планирано. Това струва между 25 и 40 хиляди евро самолетни билети. Самолетни компании налагат глоби. Кой ще ги плати, БФС ли? За мен това е абсурдно. Тези хора трябва да бъдат много подготвени, за да бъдат адекватни във взимането на решение. Трябва да си променяме програмата, защото някой не си върши работата. След това, което се случва, аз не съм сигурен, че първенството ще приключи на първи юли", каза Пенев.

"Усилия няма да спестяваме. Ще изиграем мача с Локомотив (Пловдив) много добре. На максимални обороти. Така обучавам футболистите и всеки двубой трябва да се борят за победа. Излизаме и искаме да играем добър футбол. Не знам за какво напрежение говори Тунчев. Утре ще го попитам. Познавам го много добре. Ще го питам за какво напрежение говори", допълни още треньорът на ЦСКА.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството