Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович говори по повод пристигането в България на защитника от Руанда Фитина Омборенга. БЛИЦ СПОРТ първи разкри, че 22-годишният десен бек ще заиграе в Литекс, а ако покаже качества - ще стигне до "Армията". Петрович потвърди новината ни. 

Омборенга е играл под ръководството на легендарния сърбин в АПР, който Петрович изведе до шампионската титла на Руанда. Специалистът е отлично запознат с неговите качества. 

"Фитина е десен бек, висок е 188 см, бърз, доста здрав физически и много издръжлив. През последните две години момчето е играло в Руанда. Преди това изкарва три месеца в Словакия, но се прибира обратно, тъй като нямаше как да играе за националния отбор", каза пред "Тема Спорт" Люпко Петрович.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Той е голям талант и от него очакваме един ден да заиграе в ЦСКА. Ще видим какво ще стане. Нужни са ни два-три месеца, за да свикне, да го огледаме по-внимателно. Не форсираме нещата, ще му трябва време, за да се приспособи. Може би ще тренира с Литекс в началото, а после ще преценим как да процедираме с него", обясни консултантът в ЦСКА. 

Той коментира накратко и продажбата на Кирил Десподов в Каляри: "Това е голям трансфер за ЦСКА и за него. Пожелавам му да играе все по-добре и да стане наистина голям футболист", допълни Люпко.

"В подготовката е едно, в първенството ще е друго. Сигурен съм, че отборът ще стартира по най-добрия начин шампионата", каза още Петрович.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019