Едно от новите попълнения на ЦСКА Лумбард Делова даде интервю пред клубната телевизия на "червените". 25-годишният защитник призова феновете за търпение и изрази вярата си, че "армейците" ще се поздравят с титлата в края на сезона. 

„Идва в България с увереността на шампион. Знае как да печели титли, изпъква и индивидуално. Неслучайно е избран за Футболист на годината на Косово. Сега Лумбард Делова е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да повтори успехите и с ЦСКА. Горд от това, че е забелязан и повикан в най-големия български клуб, Делова е щастлив с решението си да се присъедини към "армейците" и го определя като “най-доброто, което можеше да ми се случи”, написаха от ЦСКА.

"Много съм щастлив, че съм част от най-големия клуб в България. Всички ме посрещнаха много топло, така че съм радостен и ще дам всичко от себе си за този голям клуб. Засега всичко ми харесва. Градът е много хубав. Наслаждавам се на всичко тук. От гледна точка на футбола – също. Условията са добри. Всички ми помагат да ставам по-добър и да бъдем шампиони. Засега всичко е чудесно и се наслаждавам. Имам приятели, които познават отбора. Казаха ми всичко за клуба. Нямаше как да приема друга оферта. Исках да дойда тук. Когато видях ЦСКА, реших за минута. Беше чудесна възможност. Както казах – много съм щастлив", обясни Делова.

"Говорих с треньора. Томислав Стипич ми се обади. Разказа ми всичко за отбора. Казах му: „Добре, треньор, готов съм да дойда и да дам всичко от себе си да бъда шампионЧ. Говорих и с Филип Филипов. Той ми разказа всичко за отбора, така че не се и замислих да бъда част от този голям клуб. Бях с единия крак на вратата. Много се изненадах като разбрах, че ме искат.

Три поредни години с Балкани станахме шампиони на Косово. Избраха ме и за играч на годината в Косово за миналата година. Много искам да повторя тези успехи с ЦСКА. Надявам се, че ще успея. Затова дойдох тук. Много момчета тук имат същия манталитет като мен – искат да бъдат шампиони. Затова сме тук – да станем шампиони с най-големия клуб в България", добави защитникът.

"В Косово имаме много добре играчи, но инфраструктурата не е добра. Игрищата не са хубави. Тук всичко е различно, защото терените са добри, персоналът е добър. Мога да се насладя повече на футбола. Не е същото да играеш на изкуствено и естествено игрище. Там не можеш да разгърнеш изцяло потенциала си.

На феновете искам да кажа, че ние сме с нов треньор, нови футболисти. Ще свикнем един с друг, но имаме нужда от време. Просто бъдете търпеливи, ще се представим добре. Не се притеснявайте, повярвайте на думите ми. Надявам се, че ще бъдем шампиони. Работим сериозно всеки ден, така че нека изчакаме нашия момент“, каза още Делова.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025

 

 

Идва в България с увереността на шампион. Знае как да печели титли, изпъква и индивидуално. Неслучайно е избран за Футболист на годината на Косово. Сега Лумбард Делова е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да повтори успехите и с ЦСКА. Горд от това, че е забелязан и повикан в най-големия български клуб, Делова е щастлив с решението си да се присъедини към “армейците” и го определя като “най-доброто, което можеше да ми се случи”. Как описва първия си месец престой в България и ЦСКА

Публикувахте от CSKA Sofia FC в Четвъртък, 15 август 2024 г.