Полузащитникът на ЦСКА Юнус Санкаре ще седне на резервната скамейка при гостуването на Арда утре (от 17:45 часа). Причината е, че френският халф от сенегалски произход се разбесня при смяната си срещу ЧФР Клуж (0:2) през втората част, пише "Мач Телеграф". Своенравният футболист се озъби на треньора Стамен Белчев, изрита в яда си бутилка с минерална вода, събори медицинската чанта и тупна по гърба асистента Дани Моралес.

След срещата Белчев се опита да омаловажи постъпката на Юнус, като заяви, че е нормално афектиран играч, който е сменен при негативен резултат за отбора му, да реагира по този начин. Истината е обаче, че Санкаре показа изключително неуважение към треньора и отбора, а си показа и рогата, заради които кариерата му стигна в задънена улица и близо година бе извън терените.

Още при пристигането на Юнус Санкаре на "Армията" стана ясно, че футболистът е бомба със закъснител. Халфът има изключителни качества, за което свидетелстват и неговите повече от 200 мача в Лига 1 и престой в отбори като ПСЖ, Лил и Бордо. Санкаре обаче има и редица проблеми с дисциплината на и извън терена. Помни се, че той е отстранен от Бордо заради присъждане на брада, което води до неочаквано влошаване на здравословното му състояние.

Халфът дори си позволява да пропуска тренировки и стига до съд с клуба, който търси всячески да се отърве от „черната овца“. Вероятно неслучайно и главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров изрече критики по адрес на Санкаре и Юга в навечерието на мача с Клуж. Вили обвини двамата африканци с френски паспорти, че не тичат достатъчно.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​