Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

ЦСКА постигна шеста поредна победа при Томислав Стипич в лятната подготовка. "Червените" се наложиха с 1:0 срещу сръбския Раднички (Ниш) във втората си проверка за деня в Банско. Марк-Емилио Папазов се превърна в герой срещу Раднички, вкарвайки единственото попадение в мача в 82-ата минута. 20-годишният нападател можеше да отбележи и в 90-ата минута, но удари греда.

Стипич заложи на цели деветима българи сред титулярите срещу Раднички, допълнени от Амос Юга и Матиас Фаетон.

По-рано днес ЦСКА победи с 2:1 Макаби (Петах Тиква), който се подготвя у нас за участието си в Лига Европа. Израелският тим с Пламен Гълъбов в състава ще домакинства на Брага на стадион "Георги Аспарухов".

В петата минута на срещата с Раднички Асен Дончев стреля от пряк свободен удар, топката прелетя над напречната греда. Три минути по-късно сърбите организираха опасна атака, но Босич предпочете да подава, а не да шутира, въпреки че се намираше очи в очи с Марин Орлинов.

В 22-ата минута Станивукович изби добър удар на Марк-Емилио Папазов. В 35-ата Раднички бе близо до попадение, след като Павле Ивеля бе изведен отляво и нахлу опасно към вратата на ЦСКА, нанесе удар към далечния ъгъл, но Марин Орлинов успя да спаси.

През цялото първо полувреме темпото на игра бе изключително ниско, като двата тима не успяха да създадат повече голови ситуации и се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

В 49-ата минута пред резервата Йоан Борносузов се откри добра възможност за удар от над 30 метра в опразнената от сръбския страж врата, но нападателят предпочете да комбинира с Матиас Фаетон, който се забави и пропиля ситуацията.

В 63-ата минута ЦСКА можеше да поведе. Иван Тасев получи топката в центъра и направи добър пробив, шутира от около 20 метра, но прати топката над вратата.

Три минути след това Марк-Емилио Папазов получи извеждащо подаване в половината на Раднички и пусна на десния фланг към Иван Тасев, който си спря топката и нанесе удар към горния ляв ъгъл, но над вратата.

В 69-ата минути резервата Базиле ритна Борносузов и бе изгонен с втори жълт картон. На негово място влезе Петрович и двата отбора продължиха с по 11 човека.

В 75-ата минута Раднички имаше най-доброто положение за гол от началото на срещата. Неманя Белакович получи топката в наказателното поле и нанесе удар, Малин Орлинов изби в страничния стълб.

В 82-ата минута Боронсузов отстъпи мястото си на Симеон Александров. Секунди по-късно именно резервата на "червените" отне топката от бранител в синьо и подаде на Марк-Емилио Папазов в наказателното поле. Таранът финтира противник и прониза вратата на Раднички с левия крак - 1:0.

В 90-ата минута Папазов удари гредата и срещата приключи с минимална победа за ЦСКА - 1:0.

Утре "армейците" ще проведат възстановителна тренировка, след което ще се завърнат в София. След няколко дни почивка, отборът отново ще поднови тренировки в подготовката за началото на сезона, в който в първия кръг ЦСКА гостува на Лудогорец (на 21 юли от 21:00 часа).

ЦСКА - РАДНИЧКИ (Ниш) 1:0
1:0 Марк-Емилио Папазов (82)

ЦСКА София (Bul)
ЦСКА: 12. Марин Орлинов, 22. Асен Дончев, 2. Лъчезар Иванов, 28 Юлиан Илиев, 19. Иван Турицов (к), 21. Амос Юга, 32. Алесандро Николов, 27. Наско Цеков, 29. Иван Тасев, 11. Матиас Фаетон и 24. Марк-Емилио Папазов  
Резерви: 1. Густаво Бусато, 25. Димитър Евтимов, 3. Сейни Санянг, 30. Петко Панайотов, 16. Георги Чорбаджийски, 18. Симеон Александров, 31. Лумбард Делова, 9. Йоан Борносузов

 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025