Най-успешният треньор на ЦСКА в евротурнирите – Аспарух Никодимов, даде своите безценни съвети преди старта на отбора в Лига Европа. Първото изпитание е в София срещу ЧФР Клуж в четвъртък. Той има и свое обяснение защо тимът показва колеблива форма напоследък.

„Не са свикнали на този ритъм – да играят тежки мачове през 3 дни. Трудно е и аз най-добре го знам това нещо. По мое време също се сблъскахме с подобен проблем, но футболистите влязоха в час. Освен това, в ЦСКА дойдоха много момчета отвън. Лошото при тях е, че повечето не са били големи фигури в отборите си, някои дори не са били титуляри. На тях им липсва настройката за подобни мачове. А именно тя и психиката са най-важни“, коментира пред „Мач Телеграф“ Паро.

„Няма нужда от психолог, това е работа на треньора. Още когато бях футболист, по едно време ни бяха докарали психолог да ни говори. Вързахме му гащите на лампата и още на втория ден избяга. Той обаче нямаше какво да ни каже, само общо приказки.

Няма как да разбере спортистът, при положение, че самият той не е бил състезател. Футболистите сами са настройват за такива мачове. Искам да видя голям мач на ЦСКА и им го желая, защото именно Лига Европа е големият пазар. Там могат да те забележат“, сигурен е Никодимов.

„Не мисля, че е добре, че ЦСКА има толкова футболисти в момента. Като бях треньор, имахме 17 играчи плюс 2-3 юноши и с тях изкарвахме целия сезон. Сигурно е нормално да имаш 23-24 играчи, в които включвам и трима вратари. Повече вече е проблем, защото всеки чака да му дойде ред, сърди се и това не е добре за съблекалнята. Честите ротации не са полезни и за обиграването на отбора“, убеден е легендата.

„ЦСКА трябва да играе без притеснение. И да падне в някои мачове, нека го направи прав!“, съветва Паро Никодимов.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​