Треньорът на Базел Чириако Сфорца се разбесня в Швейцария точно преди домакинския мач срещу ЦСКА от плейофите на Лига Европа в четвъртък. Бившият халф на Байерн изрази бурно недоволството си от решението на съдията Лука Пиколо да отсъди дузпа за Сервет при загубата на Базел с 0:1 в мач от 2 кръг на местната Суперлига.

Съдията показва бялата точка за игра с ръка на Албиан Хайдари в 75-ата минута. Ситуацията е изключително спорна, тъй като ръката на 17-годишния защитник е в естествено положение и при това в движение към прибиране зад тялото. Очевидно е, че липсва умисъл в действията на Хайдари за удар по топката с ръка.

„Какво да направи с ръката си в такава ситуация? Да си я сложи в джоба ли? Не мога да приема това решение на съдията. Мога да приема загуба, но когато съм я претърпял по честен начин. Този случай не е такъв! Трябваше да има намеса на ВАР. Защо не гледаха ситуацията на видео“, обяви 50-годишният специалист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ВАР обаче отмени гол на Базел през първото полувреме. Попадение на Валентин Щокер първоначално беше зачетено от рефера Пиколо, но след това отменено след преглеждане на видеоповторенията. С намесата на ВАР беше видяно нарушение на Едон Жергова.

„Не е нормално това положение! Пет минути гледат дали има гол на Щокер, а при при дузпата веднага се отсъжда и дори не се проверява ситуацията“, допълни Сфорца.

Ветеранът Фабиан Фрей посочи и друга грешка на съдията.

„Борис Каспедес трябваше да получи втори жълт картон заради тактическо нарушение, както и ние останахме с човек по-малко заради фаул на Яспер ван дер Верф“, заяви ветеранът.

Въпреки претенциите си Базел резонно е загуби, твърдят швейцарските медии. Тимът на Чириако Сфорца е бил надигран и Сервет е трябвало да реши мача в своя полза много по-рано, тъй като при ударите във вратата има тотално надмощие – 22:4.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа