Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира как се справят треньорът Нестор ел Маестро и централният нападател Мауридес, оценявайки и шансовете на отбора да спечели титлата този сезон.

„Ел Маестро е амбициозен треньор. Целите на работата му са да постигне максимално добри резултати. Считам, че той работи добре. Оценката за един треньор се дава от резултатите. ЦСКА е клуб, в който нашите фенове не са търпели липса на резултати. Целите винаги са били изключително високи – само шампионска титла и купа. Всичко друго се приема като провал. В момента нашият отбор не води в класирането, загуби две от дербитата. Естествено има още какво Ел Маестро да убеждава с работата си. Само тогава ще бъде приет от феновете. Важни са мачовете с всеки един съперник. Предстоят ни важни мачове – с Берое и Локо (Пд), те трябва да бъдат спечелени, за да остане нашият отбор в борбата за титлата. Дали може да има преждевременна раздяла. Този въпрос го решава Ганчев, той е в правото си да има крайната дума”, сподели спортният директор за треньора в интервю за „Диема Спорт“.

„Мауридес? На някои от чуждите играчи им трябва повече време за адаптация. За Мауридес не беше правило, защото отбеляза няколко гола. На Каранга му трябваха два-три месеца за адаптация. Но формата на Мауридес значително спадна. Забелязвам в мачовете, че той много се връща в средата и се включва в отбранителни действия. Но в предни позиции – не, той е един нападател, който играе изключително с глава. Но наистина в последните мачове липсват голове. Обяснението е с падането на формата. В началото играхме срещу по-приемливи съперници. След това нашите съперници взимат по-сериозни мерки.”

„Битката на върха? Виждам по-силен Левски, който се включи в първите три отбора, в предишните години изоставаше доста. Сега и трите отбора ще се борят до последния момент, за да се види кой е най-достойният. Зависи от нас и от Левски дали ще спрем хегемонията на Лудогорец. Засега те спечелиха срещу нас и Левски, но има още доста мачове. Предварителните прогнози не могат да бъдат точни. Надявам се да прекъснем тази серия на Лудогорлец и е крайно време да го направим”, завърши  Пламен Марков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019