ЦСКА се подсили с аржентинско попълнение - Федерико Варела, който е 24-годишен офанзивен халф, играл за последно в елитния турски Денизлиспор. Това не е първият футболист с тази фамилия, който облича фланелката на "армейците". 

БЛИЦ припомня, че през ЦСКА вече мина един Варела. Става въпрос за Игнасио Лорес Варела. Уругвайският нападател бе част от "червените" през пролетта на 2013 година, когато пристигна под наем от Палермо. Преди това италианците го бяха пратили и в Ботев (Враца). 

Тогава 21-годишен, Варела записа едва 13 мача за ЦСКА и вкара един гол, като определено нямаше добър престой при "червените".

Уругваецът акостира на "Армията" в началото на февруари 2013 г. Дебютира за ЦСКА при загубата от Литекс с 0:2 на 2 март 2013 г., а единственото си попадение отбелязва при победата над Миньор (Перник) с 3:0 на 31 март 2013 г. Варела отбеляза втория гол, а преди това подаде на Мартин Камбуров за първия. 

В края на сезона се връща в Палермо, но е даден отново под наем - този път на Бари. След това обиколи още няколко италиански отбори, а в момента, вече 29-годишен, е част от Насионал (Монтевидео).

Сега на ход е новият Варела в ЦСКА - аржентинецът Федерико.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021