ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Треньорът на ЦСКА Саша Илич не свика пресконференция преди днешното дерби с Левски. Той не направи изявление пред родните медии в дните преди най-големия мач на българския футбол. 45-годишният специалист обаче даде интервю в родината си за изданието „Журнал“, където говори за работата си начело на „армейците“ и шансовете за спечелване на титлата.

„До края на първата част от сезона имаме пет мача, а след това ще играем още пет двубоя в плейофите. Мачът с Левски ще бъде преломен, въпреки че след два кръга ни гостува Лудогорец и от този мач ще зависи много. За нас е важно да останем на първо място, тъй като така ще имаме домакинско предимство срещу Лудогорец и в плейофите. Ние сами може да увеличим шансовете си да спечелим титлата, ще ги използваме, ако сме отбор от шампионски калибър“, заяви Илич.

„Адаптацията ми в България не беше толкова трудна. Ние си приличаме, разбираме се добре, обичаме футбола по един и същи начин. Българското първенство е подобно на сръбското, качеството бавно се повишава с напредването на няколко клуба, които са зад доминиращия Лудогорец. Работата в ЦСКА означава много за мен, защото съм едва в началото на треньорската си кариера. Както се казва, борбата никога не свършва. Никога нищо не е сигурно в този бизнес. Понякога планът ти може да сработи, а друг път – не“, допълни сръбският специалист.

„Научих много уроци за тези десет месеца в ЦСКА. През лятото на миналата година ми беше предложено да говоря със собствениците на клуба. Не говорихме дълго. Когато реших да работя като треньор, знаех, че няма да мога да избирам работата си. Не е нужно да приемам всяко едно предложение, но трябва да работя. ЦСКА изглеждаше добра възможност. Изглежда тогавашната ми преценка е била правилна“, призна треньорът на „армейците“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„Подписах договор с ЦСКА за два сезона. Уговорката е да се опитаме да издигнем клуба на по-високо ниво. Към края сме на първия сезон. Ще видим как ще са нещата в края на първенството. И тогава... Кой знае? В този бизнес никога не знаеш какво ще донесе утрешният ден.“

„Всичко спира, когато се появи Христо Стоичков. Той е най-голямото име в българския футбол. Живее в Маями, така че рядко е в София. Срещнахме се два пъти. Говорихме за футбол дълго време. Историите с него са фантастични. Той дойде на една тренировка и разговаря дълго с целия отбор. Не се меси в работата на клуба, но следи всичко и знае всичко.“

„Рецепта за успеха ми в ЦСКА е стабилност във формата. Може да нямаме най-добрия отбор и да не изиграхме най-добрите мачове, но имахме най-малко колебания. През октомври загубихме като гост от Лудогорец, оттогава сме с 12 победи и 2 равенства в 14 мача. Не сме най-убедителният отбор, но печелим точки“, анализира Саша Илич.

„Бяхме близо до класиране за груповата фаза на Лигата на конференциите, но отстъпихме в последните десет минути на реванша срещу Базел. Отпаднахме с гол в добавеното време. Съжалявам, че не успяхме. Щяхме да сме по-добър отбор, ако можехме да играем повече европейски мачове. Не знам какво стана с отбора в мача срещу Черно море за купата на България. Много съм разочарован от представянето. Обичам да играя за всяко състезание. Всяко носи различни емоции. Мисля, че пропуснахме добър шанс да спечелим Купата“, каза още легендата на Партизан.

„Ще бъде много интересно, ако спечелим титлата, а ЦСКА 1948 спечели Купата. Имаше спорове кой е истинският ЦСКА. „Моят“ ЦСКА печели битката и вече знаем кой е автентичният, така че споровете изчезнаха. Феновете останаха при нас, другият ЦСКА е с много по-малка публика, така че когато играем, няма напрежение“, завърши Саша Илич.

ЦСКА – ЛЕВСКИ

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Матай, Юга, Хр. Петров, Жеферсон, Линдсет, Гарсес, Де Нойер, Кареасо, Хайнц, Назон
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Андреев, Петрис, Сундберг, Ван дер Каап, Цунами, Краев, Кръстев, Попов, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо
Контузени: Кордоба, Кр. Димитров, Ил. Стефанов, Бари
Наказани: няма

Баланс за първенство: 158 мача, 57 победи за ЦСКА, 45 равенства, 56 победи за Левски, г.р. 218:209 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК